دسته بندی نشده

حفظ سلامت روان دردوران قرنطینه

پیش ازفراگیری بیماری کرونا وشروع دوران قرنطینه مواردی همچون ازدست دادن شغل، ترس از ابتلا به بیماری، تحصیل آنلاین برای دانش اموزان وبه طور کلی تغییر سبک زندگی پیش بینی نمی‌شد، درواقع تغییراتی ازین دست را می‌توان همچون سونامی درروال معمول زندگی دانست، سونامی که گذر ازآن قطعی است وثمراتی قابل توجه را برایمان خواهد داشت. اقدامات بهداشت عمومی، مانند قرنطینه می‌تواند احساس انزوا و تنهایی در افراد ایجاد کند و باعث افزایش استرس و اضطراب شود. با این حال، این اقدامات برای کاهش شیوع COVID-19 لازم است. کنار آمدن با استرس به روشی سالم افراد وجامعه را قوی‌تر می‌کند.

قرنطینه به دلیل از دست دادن آزادی و همچنین جدایی از خانواده و دوستان، اغلب یک تجربه ناخوشایند است. عوامل استرس‌زا شامل ترس از بیماری، ناامیدی و بی‌حوصلگی، اطلاعات و منابع ناکافی، ضرر مالی احتمالی است که در مجموع اثرات روانی نامطلوبی ایجاد می‌کند. درواقع دراین دوران غم، عصبانیت، تحریک پذیری، اضطراب و گیجی شدیدتر می‌شود و ممکن است سلامت روان فردی را به خطر بیندازد دراین دوران افراد درونگرا ممکن است با سبک زندگی آرامتر احساس راحتی کنند و از وقت بیشتری در خانه لذت ببرند، کتاب بخوانند، موسیقی گوش دهند و نقاشی بکشند. برون گراها ممکن است از کمبود فعالیت و تماس با دیگران رنج ببرند. همچنین از سری عواملی که سبب فشار روانی دراین دوران می‌شود موارد زیرهستند:

ترس از بیماری و ترس از آلوده شدن بخصوص در زنان باردار و بچه‌های کوچک، فقدان روتین و از بین رفتن ارتباطات اجتماعی می‌تواند خصوصاً برای بعضی‌ها ناراحت کننده باشد، که نه تنها بر سلامت روان تأثیر دارد بلکه می‌تواند منجر به مصرف بیشتر انرژی و همچنین مصرف بیشتر الکل شود. قطع کار در مشاغل حرفه‌ای می‌تواند تأثیرات جدی و طولانی مدت بر رفاه مالی افراد قرنطینه داشته باشد، که یک عامل خطر شناخته شده برای سطح بالایی از پریشانی و ایجاد اختلالات روانشناختی است.

 

و حال سوالی که پیش می‌آید این است؛ چطور با شرایط کنار بیاییم؟

قرار گرفتن در معرض اخبار را محدود کنید:

پیگیری اخبار به طور مداوم کار آسانی است اما این امر برای بهزیستی ذهنی شما چندان مناسب نیست وممکن است سبب ایجاد تنش واضطراب درشما شود.

خود را با فعالیت‌هایی نظیر آشپزی، خیاطی وباغبانی مشغول کنید:

این فعالیت‌ها به شما حس کنترل شرایط وشادابی را هدیه می‌دهند. در پایان روز، نتیجه انجام این فعالیت‌ها همانند «کوکی‌های تازه پخته شده، گیاه کاشته شده در باغچه خانه» احساس خوبی برایتان خواهد داشت. اگرفرزندی دارید در انجام فعالیت‌ها آن‌ها راهم سهیم کنید.

 

به همدیگر فضا بدهید:

حتی اگر به خوبی با یکدیگرکنارمی‌آیید، درصورت امکان فضاهای جداگانه‌ای برای اعضای خانواده ایجاد کنید. هر کس به مقداری تنهایی نیاز دارد. اگر در تعارض هستید، داشتن حریم خصوصی و فضای جداگانه از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مهارت گوش دادن را درخودتان پرورش دهید:

ارتباط فقط حرف زدن نیست. معمولاً گوش دادن مهم‌تر از صحبت کردن است. بدون قضاوت گوش دهید واز سرزنش دیگران بابت ابراز احساستشان بپرهیزید.

مراقبت روزانه را امتحان کنید:

برنامه‌هایی مانند Calm و Headspace شما را به یک فعالیت آرام ذهنی راهنمایی می‌کنند.

استفاده از کلاس‌های آنلاین:

کلاس‌های آنلاین برای ورزش و یوگا در دسترس است تا بتوانید درکنار حفظ سلامت جسم استرس خود را کنترل کنید.

قدم بزنید:

قرار ملاقات پیاده روی مجازی را با یک دوست تنظیم کنید وهنگام راه رفتن با تلفن چت کنید.

به تماشای فیلم‌های کمدی بپردازید:

به اشتراک گذاشتن این موارد با کودکان خود (به تناسب سن) روحیه آن‌ها را نیزتقویت می‌کند.

با خانواده و اطرافیان در ارتباط باشید:

برای صرف «ناهار یا شام» با عزیزان خود ازطریق برنامه‌های تصویری آنلاین درارتباط باشید. سعی کنید تا انرژی بیشتری را در تماس‌های ویدئویی صرف کنید.

به افرادی که دوستشان دارید بگویید که آن‌ها را دوست دارید:

کلمات را بگویید و همزمان این احساس را تجربه کنید. در فضای خانواده می‌توانید این کار را به یک پروژه گروهی تبدیل کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا اضطراب توده‌ای که سعی دارد در زندگی شما رخ دهد را از بین ببرید.

روی نکات مثبت تمرکز کنید:

به اطرافیان‌تان بگویید چه چیزی را در مورد آن‌ها تحسین می‌کنید. امیدها و آرزوهای خود را نیز به اشتراک بگذارید. به خود و دیگران نوید روزهای بهتری را بدهید.

صحبت با نزدیکان را دست کم نگیرید:

ارتباط گیری به شما کمک می‌کند تا احساس انزوا را کاهش دهید وبه سلامت‌تان کیفیت بیشتری ببخشید.

یک نتیجه مثبت احتمالی این است که در نتیجه این مدت حضور در خانه و تمام نگرانی‌ها و استرسی که با آن روبرو شده اید، رشد پس از سانحه را تجربه کنید. حس قدردانی بیشتراززندگی در درافرادی است که رشد پس از سانحه را تجربه کرده‌اند دیده شده است.

با قرارگیری درشرایط قرنطینه وشیوع بیماری کرونا، بیش از پیش آگاه شده‌ایم که زندگی کوتاه است بنابراین لحظات حال را غنیمت شمریم واز آن برای بهبود سلامت روانی و بهبود کیفیت روابطمان استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *