پوست و مو

سلولیت چیست و چگونه می‌توان آن را از بین برد؟

سلولیت، عارضه‌ی پوستی شایعی است که سلامت و ظاهر پوست شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به دنبال آن وضعیت ژنتیکی خاص هرفرد نیز، در بروز آن موثر می‌باشد. به طور معمول سلولیت، در نواحی ران، باسن و بازو دیده می‌شود. بنابراین شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه ارتباط بگیریدو مشاوره رایگان دریافت کنید. باخرید گزارش ژنتیکی پوست وزیباییLifeAndMe شما می‌توانید از مزایایی همانند آگاهی از وضعیت سلامت پوست‌تان و حل مشکلات آن بهره‌مند شوید.

هم‌اکنون فرصت را از دست ندهید!و از تخفیفات ویژه در جشنواره پوست زیباییLifeAndMe تا تاریخ 27 شهریور بهره ببرید.

سلولیت چیست؟

سلولیت (cellulite)، مجموع برآمدگی و فرورفتگی‌های پوست می‌باشد که به شکل حفره‌های پنیری ویا پرتقالی شکل نمایان می‌شود. درموارد جدی تر، سلولیت به عنوان نوعی از عفونت باکتریایی هم نیز شناخته می‌شود که گسترش آن به قدرت سیستم ایمنی بدن فرد بستگی دارد. این عارضه بیشتر در کشاله ران، باسن وبازوها دیده می‌شود.

سلولیت چگونه به وجود می‌آید؟

بطور تقریبی ۸۵ درصد بانوان بالای ۲۱ سال سلولیت را تجربه کردند. بطور کلی سه نوع چربی در بدن وجود دارد؛

  • چربی‌هایی که از دوران کودکی باافراد همراه است. این نوع از چربی‌ها بیشتر با ورزش‌های هوازی درمان می‌شوند و محل تجمع این چربی‌ها در پشت گردن و ناحیه‌ی کمر می‌باشد.
  •  نوع دوم، چربی‌های‌تری گلیسریدی هستند که به چربی‌های سفید یا تک حفره‌ای هم معروف اند، عمده‌ی چربی‌های بدن انسان از نوع‌ تری گلیسریدی هستند، برای درمان این چربی‌ها از رژیم‌های درمانی و ورزش‌هایی که سوخت و ساز بدن را بالا می‌برند استفاده می‌شود.
  • نوع سوم چربی ها، چربی‌های مقاوم به درمان نامیده می‌شوند وازنوع چربی‌های‌تری گلیسریدی هستند که به واسطه‌ی تغییر وعدم تعادل هورمون‌ها به هم فشرده شده و نوعی بافت فیبروزی به وجود آورده اند. این نوع از چربی هابه سلولیت منجر می‌شوند و درجهت بهبود آن می‌توان از سایر روش‌های درمانی استفاده کرد.

علائم سلولیت

  • ناهمواری سطح پوست
  • تورم وقرمزی
  • درد همراه با حساسیت
  • عوامل موثردرایجاد سلولیت
  • عوامل هورمونی
  • ژنتیک فردی
  • ساختار وبافت پوست
  • اضافه وزن وچاقی
  • سن
  • سایر مشکلات پوستی (اگزما، آبله مرغان و…)
  • دیابت
  • سیستم ایمنی ضعیف

انواع سلولیت

  • در کودکان

مستعد ابتلا در صورت و گردن

  • بزرگسالان

مستعد ابتلا در قسمت پا وکشاله ران

سلولیت ممکن است در هر نقطه‌ای از بدن همانند (دست، پستان، اطراف دهانه مقعد و…) ایجاد شود.

آیا سلولیت خطرناک است وباید به پزشک مراجعه کرد؟

دربسیاری از موارد سلولیت تهدیدی جدی برای فرد محسوب نمی‌شود اما سلامت و ظاهر پوست شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.، بنابراین شما می‌توانید جهت کسب اطمینان از سلامت پوست تان با کارشناسان مجموعه LifeandMe درارتباط باشید.

پیش‌گیری و درمان سلولیت خفیف

در کنار ارائه‌ی توصیه‌های کاربردی کارشناسان مجموعه LifeandMe،جهت پیشگیری از گسترش سلولیت و درمان نوع خفیف آن  از راهکار های زیر استفاده کنید.

رژیم غذایی

موادغذایی حاوی فیبر (غلات، میوه و سبزیجات) مصرف کنید. سعی کنید تاحد امکان انواع نان، شکلات وغذای حاوی کالری را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید تا ااز افزایش بافت چربی در بدن جلوگیری نمایید.

سیگار نکشید!

سیگار باعث افتادگی پوست می‌شود وسلولیت را بیش از پیش در نواحی همانند رانریا، باسن وبازو نمایان خواهد کرد.

نواحی موردنظر را ماساژ دهید.

با ماساژ جریان خون در نواحی مورد نظررا بهبود ببخشید.

ورزش کنید.

همان طور که کم تحرکی به عنوان یکی از علل به وجود آورنده‌ی سلولیت شناخته می‌شود، به دنبال آن ورزش کردن نیز یکی از راهکار‌های درمانی رفع سلولیت می‌باشد. ورزش کردن یکی از بهترین وموثرترین روش برای کاهش ودرمان آن است. شما می‌توانید به کمک ورزش هوازی و تمرینات قدرتی عضله‌سازی کنید.

وزن کم کنید.

سلولیت سراغ هرنوع اندامی می‌رود، اما اضافه وزن در این شرایط نیز مزید برعلت می‌باشد ونشانه‌های پوستی را آشکارتر می‌سازد. دراین صورت بهترین اقدام کاهش وزن تدریجی می‌باشد زیرا کاهش ناگهانی وزن شرایط مربوط به آن را بدتر می‌سازد.

از برس خشک استفاده کنید!

بااستفاده ازاین تکنیک سیستم عصبی بدنتان را تحریک کنید. دراین روش، به مدت ۵ دقیقه برس را از ناحیه پا به سمت بالای بدن به صورت دورانی بکشید. انجام مرتب این روش، سلولیت نوع خفیف را بهبود می‌بخشد.

ازپودر قهوه استفاده کنید.

پودر قهوه تحریک کننده‌ی جریان خون بوده وبدین ترتیب در درمان سلولیت موثر می‌باشد. مخلوط پودر قهوه و روغن زیتون را به مدت ۶-۷ دقیقه روی پوست بگذارید وسپس آن را بشویید.

مصرف امگا۳ را فراموش نکنید.

با مصرف اسید‌های چرب امگا۳، ویتامین‌های چرب محلول در آب را افزایش داده و به فرایند درمان کمک کنید.

آیا چاقی وسلولیت باهم متفاوت اند؟

بله، این دوعارضه یک چیز نیستند! درواقع چاقی ممکن است زمینه ساز بروز سلولیت باشد. گاهی اوقات با اینکه شخص چاق نیست اما دچار این عارضه شده است. چاقی در بدن افراد چاق به طور یکدست مشهود است اما سلولیت تنها در برخی از نواحی بدن مشاهده می‌شود.

چرا سلولیت درزنان بیشتراز مردان مشاهده می‌شود؟

  • بروز سلولیت به بافت پوستی مربوط است.
  • در بانوان یائسگی، بارداری و بهم ریختگی هورمونی در بروز سلولیت موثر می‌باشد.
  • مردان به دلیل وجود تستوسترون ذخیره چربی کمتری زیر بافت پوستی‌شان دارند. (استروژن در بانوان چربی می‌سازد در حالی که تستوسترون در مردان چربی را تجزیه می‌کند).

تقسیم‌بندی دیگر 

سلولیت در چهار دسته تقسیم‌بندی می‌شود، ابتداباید بررسی کنید که شما کدام نوع از آن را دارید؛

-غیرقابل مشاهده

-درصورتی که نواحی موردنظر را با دستتان فشار دهید مشاهده می‌شود.

– درحالت ایستاده بیشتر درنواحی همانند کشاله ران مشخص می‌شود.

– شدت دارد و به وضوح دیده می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *