اگر شماهم مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و…شوید، احتمالا اولین سوالی که به ذهنتان خطور میکند، این است که حالا چه بخوریم تا زودتر بهبود پیدا کنیم؟ بعد از آن به دنبال قویترین ضدسرماخوردگی در دسترستان میگردید. اینجاست که نقش رژیم غذایی در بهبود و حتی جلوگیری از بیماری مشخص میشود. ما در گزارش تغذیهLifeandMe، ضمن ارائه رژیم غذایی منحصر به فرد شما، به بررسی مواد غذایی که برای شما مفید یا مضر هستند هم میپردازیم تا سیستم ایمنی قویتری داشته باشید. جهت اطلاع از مفیدترین خوراکیهای ضدسرماخوردگی باما همراه باشید.
۱. سوپ مرغ
سوپ مرغ ضد سرماخوردگی قوی، حاوی ویتامینهای متعدد، مواد معدنی، کالری و پروتئین میباشد. در دوران بیماری ممکن است شما به علت اسهال، استفراغ و تب دچار کم آبی شوید، سوپ مرغ به آسانی این کمبود را رفع خواهد کرد. مرغ حاوی آمینواسید است و مخاط را تجزیه میکند، همچنین اثرات ضدویروسی، ضدالتهابی بر جای میگذارد.
2.آبگوشت
آبگوشت همانند سوپ ضد کم آبی بدن و مقوی سیستم گوارشی است. همانطور که میدانیم سرماخوردگی دستگاه تنفسی مارا درگیر کرده و علائمی نظیر عطسه، آبریزش بینی و سرفه را درپی خواهد داشت، بنابراین جهت بهبود این علائم مواد غذایی همانند سوپ، آبگوشت را به صورت داغ شده بخورید، اما نه آنقدر داغ که گلو تحریک شود.
3.سیر
سیر دارای اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی است. عملکرد سیستم ایمنی را افزایش میدهد و به عنوان یکی از بهترین ضدسرماخوردگیها شناخته میشود.
۴. چای
بهترین راه حل برای هیدراته ماندن در طول روز، نوشیدن چای میباشد وبدن را در طول دوره بیماری هیدراته نگه میدارد. چای حاوی پلی فنول است. پلی فنول، تاثیر آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و حتی ضد سرطانی دارد.
۵. زنجبیل
ممکن است در طول دوره بیماری علائمی نظیر تهوع را داشته باشید، زنجبیل به عنوان ضدتهوع شناخته میشود و در کاهش تهوع دوران بارداری وعوارض درمان سرطان هم موثر است.
6.بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر کالری، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز شما را در هنگام بیماری تأمین میکند. شما میتوانید بلغور جو دوسر را به همراه عسل یا میوه مصرف کنید.
۷. سبزیجات برگ سبز
سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم پیچ سرشار از ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند. سبزیجات برگ سبز همانند چای، حاوی پلی فنول هستند، بنابراین از سلولها در برابر آسیب محافظت میکند. همچنین این سبزیجات منبع فولات ویا همان فولیک اسید هستند. فولیک اسید جزو مهم ترین ویتامینهای ضروری بدن است که ما میزان آن در بدن شما را در گزارش تغذیهLifeandMe بررسی خواهیم کرد.
موادمغذی سبزیجات برگ سبز
- فلاونوئیدها
- کاروتنوئیدها
- ویتامین سی
- ویتامین E
- فولیک اسید
۸. هویج
هویج سرشار از بتاکاروتن است و عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. بدن بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل میکند که برای ایمنی بسیار مهم است. هویج به همراه سایر میوهها و سبزیجات نارنجی از جمله سیب زمینی شیرین، طالبی، کدو حلوایی و انبه یکی از بهترین منابع بتاکاروتن است. در گزارش تغذیهLifeandMe، به بررسی میزان ویتامین A، در بدن شما خواهیم پرداخت.
۹. مرکبات
معمولا سرماخوردگی را درکنار مرکبات و ویتامین C به یاد میآوریم، درواقع ویتامین C، عنصر کلیدی مبارزه با بیماری، گلبول سفید را افزایش میدهد.
محبوبترین مرکبات
- پرتقال
- نارنگی
- لیمو
- گریپ فروت
- لیمو ترش
10.کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، C و E، فیبر و بسیاری آنتی اکسیدانهای دیگر است. کلم بروکلی همچنین حاوی آنتی اکسیدانهای قوی مانند سولفورافان است. به طور کلی کلم بروکلی ضد سرماخوردگی و مقوی سیستم ایمنی بدن میباشد. از مصرف آن غافل نشوید.
11.تخم مرغ
تخم مرغ منبع مغذی پروتئین، برای تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد. تخم مرغ حاوی مواد مغذی مانند ویتامین D، روی، سلنیوم و ویتامین E است که بدن برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن به آن نیاز دارد.
12.فلفل دلمهای
یک فلفل دلمهای قرمز بااندازه متوسط، بیش از دو برابر یک پرتقال متوسط دارای ویتامین C است. علاوه بر این، فلفل دلمهای حاوی بتاکاروتن است و دارای مقدار کمی ویتامین E است. در طول دوره بیماری با مصرف فلفل دلمهای خودتان زا از مصرف ویتامین ها بینیاز کنید.
13.هندوانه
هندوانه ضدسرماخوردگی مقوی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. کالری موجود در هنداونه بسیار کم میباشد. هندوانه همچنین ویتامین B۶ را تأمین میکند. بدن برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی به این ویتامینها، مواد مغذی و ترکیباتی مانند گلوتاتیون نیاز دارد.
در دوران بیماری چه غذاهایی نخوریم؟
- الکل
تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از حد (بیش از یک بار در روز، برای زنان و بیش از دوبار در روز، برای مردان) به طور قابل توجهی بر پاسخ ایمنی بدن تأثیر میگذارد و احتمال بروز بیماریهایی مانند ذات الریه و سایر بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد.
- نوشیدنیهای کافئین دار
فقدان خواب کافی و با کیفیت، پاسخ ایمنی بدن شما را مختل میکند وریسک بروز انواع بیماری را افزایش میدهد. مصرف کافئین در طول روز در افزایش بیخوابی و کاهش کفیت واب بیتاثیر نیست. برای به حداقل رساندن این تاثیرات، مصرف نوشیدنیهای کافئین دار را نهایتا به اندازه دو تا سه بار در روز نگه دارید و آن را درنیمه اول روز مصرف کنید.
- غذاهای فرآوری شده
بسیاری از غذاهای بستهبندی شده آماده پخت و پز حاوی مواد شیمیایی و ترکیباتی مانند رنگهای مصنوعی، طعم دهندهها، مواد نگهدارنده ویا قندهای افزوده شده هستند تا طعم را بهبود دهند و ماندگاری را افزایش دهند. بهترین راه این است که از غذاهای کامل و حداقل فرآوری شده استفاده کنید.